Årbøger

Arkivernes Hjul 2019

Igen i år er der mange spændende fortællinger fra hele Kalundborg Kommune.

Bogens forord er skrevet af Peter Hermann, og følgende fortællinger er at finde i bogen:
Sejerø Kirke, Marinemaleren Otto Stoltenberg, Ole Jensens spændende oplevelser med rallysporten, Hundefører ved grænsen, Det stod i avisen i 1919, Skæbner i Skibbrogade, Marie Mathilde Olsen, Enleltbillet til Gørlev, Bogens betydning, Herregården Birkendegaard, Herskab og tjenstefolk på Birkendegaard, Mosekongen Harald Brøndgraver, Vognmand Jeppesen, Luk op for benzinen, Kalundborg Frisørlaug, Historien om Vollerup skoven, Stjernebyprojektet, Bjørneskellettet, Røsnæs Friskole og Tømmerup brugs. Sidst og ikke mindst årets Hjulspind, hvor begivenhederne i kommunen med en spids pen får hjulet til at spinde.

Bogen er på 120 sider og rigt illustreret. Pris kun 100 kr.
Sælges på alle lokalarkiverne i Kalundborg Kommune

Arkivernes Hjul 2018

Også i år rummer bogen mange spændende fortællinger fra hele Kalundborg Kommune.

Der er fortællinger om gravøl-krigen i Solbjerg, om Sæby Sygehus historie fra start i 1893 til nedlæggelsen i 2003 og om Jens Damsgaard, der i 55 år var automekaniker i Bjerge. Man kan læse om hvem der opfandt cykelløbet” Tissø Rundt”, om fårehyrden Peder Sørensen på Røsnæs og om Kålund Kloster.

Om de tre store virksomheder Jerslev Maskinfabrik, Teglværket i Kallerup og Ugerløse Maskinsnedkeri senere Frovin Vinduer og Døre er der også fortællinger om.

Der er også historier om Tømmerup Gymnastik og Idrætsforenings virke gennem 150 år og om de 100 huse, der blev opført i 1917 på Kalundborg Lyng. Nævnes skal også årets Hjulspind, der giver stof til eftertanke, og erindringerne om tiden som trafikelev på Svebølle Station.

Bogen er på 120 sider og rigt illustreret. Pris kun 100 kr.
Sælges på alle arkiver i Kalundborg Kommune.
Der er endnu nogle eksemplarer af årbøgerne 2016 og -17.

Arkivernes Hjul 2017

Årbogen indeholder artikler om blandt andet:
Vinde Helsinge Fri- og Efterskole, En Kærbydreng på Middelhavstog, Fra færgehavn til industrihavn, Bygmesteren fra Høng, En Snertinge-dyrlæges strøtanker, Det Maritime Aktivitetshus på Røsnæs, Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked, Loch Ness’ Venner, Dødsklokkernes dystre klemt, Grevindestien, Strandhotel Røsnæs,
L. Wittrock Isenkram Høng, Fra grusgrav til naturperle, De 100 huse, Brammingnisser og julestemning, Dyrehøjgård, Kalundborg L’hombreklub af 1863, En mand og hans kulturdrømme, Masser af liv og forandring blandt de døde, Quisisana, Det skete for 100 år siden, Karoline Graves og Hjulspind – om det der har rørt sig i Kalundborg kommune i årets løb.
Som set af ovennævnte er der artikler fra hele Kalundborg Kommune i årbogen, der er på 120 sider. Årbogen er en god gaveidé til kommende mærkedage i familien og hos bekendte.
Pris pr. bog 75 kr.

 Arkivernes Jul 2016

Årbog 2016 Arkivernes Jul

Årbog 2016 Arkivernes Jul

I årbogen “Arkivernes Jul 2016” udgivet af Paraplyen. Det er en årbog, hvor alle otte Arkiver i Kalundborg Kommune har to artikler med et historisk og et nutidigt aktuelt emne.

Der er et alsidigt indhold, så mange vil finde den interessant. Der er emner fra foreninger, idræt, kultur, kunst, erhverv, kirker og skoler.

Der kan blandt andet nævnes Musikfamilie på Torpelund, En fortælling fra Ubby’s gamle præstegård, Fredning af Tømmerup Bakker, Havvindmøller eller ej, Kunstermiljø på Reersø, Spilopmagernes 50-års jubilæum, Pistolskytte fra Hvidebæk, Lecafabrikken, Ellede Missionshus, Løve Herreds Tingsted og Mindelund, Oplev Hvidebæk og mange andre spændende emner, ialt 26. Der er også en fortælling om en skole og en nissehistorie, der er skrevet af børn.

Der er fortællinger fra alle egne af Kalundborg Kommune, og med mange forskellige emner – historiske, nutidige, kulturelle, interessante og oplysende, både for børn og voksne. Der er indlagt et ark, som børn kan farvelægge og klippe ud.

Bogen er på 120 sider og koster kun 75 kr. Den kan købes på alle Arkiverne i Kalundborg Kommune.

Billeder fra udgivelsen af årbogen “Arkivernes Jul 2016”
på Kalundborg Messen den 29. og 30. oktober

Borgmester Martin Damm åbnede salget af årbogen “Arkivernes Jul 2016” ved at klippe den røde snor over

Borgmester Martin Damm solgte de første bøger

Johan Tieldow som har tegnet bogens mange tegninger, viste hvordan de var blevet til, med den specielle teknik.

Johan Tieldow, der har tegnet bogens mange illustrationer, viste på Messen den gammeldags og temmelig tidskrævende tegneteknik med prikker i stedet for streger